Η μεγαλύτερη παραγωγός ρυζιού στον κόσμο η Κίνα εξάγει το ρύζι της κάθε χρόνο σχεδόν σε όλοι την γη. Πρόσφατα όμως σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στους TIMES της Κορέας ανέφεραν ότι κάποια από τα κινέζικα ρύζια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τη γενική υγεία μας, γιατί περιέχουν πλαστικό.
Το τεχνητό ρύζι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και άμυλο πατάτας, στο οποίο προστίθεται τεχνητά άρωμα ρυζιού. Παράλληλα τα συντηρητικά και τα διάφορα πρόσθετα τροφίμων, όπως ενισχυτικά γεύσης κλπ, φτάνουμε να έχουμε μια ωρολογιακή βόμβα στο πιάτο μας.
Μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε την απομίμηση ρυζιού με απλούς τρόπους:
Δοκιμή, με γουδί και γουδοχέρι
Πρώτα απ ‘όλα, πάρτε αρκετούς κόκκους ρυζιού και συντρίψτε τους. Μετά από αυτό, παρατηρήστε το ρύζι σας. Εάν αρχίζει να σχηματίζει μία λεπτή λευκή σκόνη, αυτό σημαίνει ότι είναι φυσικό. Από την άλλη πλευρά, εάν παρατηρήσετε ένα κίτρινο λεκέ, αυτό σημαίνει ότι είναι τεχνητό ρύζι.
Η δοκιμή με τη φωτιά
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε φωτιά σε μερικούς κόκκους ρυζιού. Αν καούν, αυτό σημαίνει ότι το ρύζι είναι ψεύτικο.
Η δοκιμή με το νερό
Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ρύζι σε ένα ποτήρι νερό, και αν πέσει στον πυθμένα του ποτηριού, αυτό σημαίνει ότι είναι φυσικό.
Η δοκιμή με τη μούχλα
Μαγειρέψτε μία χούφτα ρύζι σε νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ρύζι σε ένα πλαστικό δοχείο και αφήστε το σε ένα ηλιόλουστο σημείο για μια-δυο μέρες. Εάν είναι φυσικό το ρύζι σας, θα μουχλιάσει, οπότε εάν δεν μουχλιάσει, θα σημαίνει ότι είναι ψεύτικο.