Θεωρούν ότι οι ανισότητες έχουν εξαλειφθεί και ότι βαδίζουμε κάθε μέρα και τα δυο φύλα πλάι-πλάι. Είναι όμως έτσι;
Σε γενικές γραμμές η γυναίκα στις περισσότερες χώρες έχει ανελιχθεί. Δουλεύει, κερδίζει τα προς το ζην μόνη της, αποφασίζει για εκείνη. Υπάρχουν όμως ακόμα στερεότυπα και σεξιστικές συμπεριφορές, όπως υπάρχουν και περιοχές του πλανήτη που η γυναίκα αντιμετωπίζεται απλώς σαν μηχανή αναπαραγωγής απογόνων.
Η πραγματικότητα είναι ότι στη ζωή βιώνουμε φυλετική ανισότητα και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κενό που έχει δημιουργηθεί από αυτή η ανισότητα θα μπορέσει να κλείσει ίσως σε περίπου 108 χρόνια.
47% περισσότερες πιθανότητες από τους άντρες να τραυματιστούν πιο σοβαρά σε αυτοκινητιστικό έχουν οι γυναίκες, καθώς τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτουν τα αυτοκίνητα, έχουν σχεδιαστεί για άντρες.
33 χιλιάδες κορίτσια καθημερινά παντρεύονται πριν κλείσουν τα 18.
6 χώρες Παγκοσμίως δίνουν ίσα δικαιώματα στην εργασία μεταξύ των φύλων αυτές είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Λετονία το Λουξεμβούργο και η Σουηδία.
19 από τις 180 υποψήφιες Δημάρχους στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 εκλέχθηκαν.
Μια από αυτές ήμουν και εγώ και δεν θα πάψω να σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Κανονικά όμως, σε έναν κόσμο ιδεατό, σε έναν κόσμο χωρίς φυλετικές ανισότητες, η εκλογή μου δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση μόνο λόγω φύλου.
Και γι’ αυτό παλεύουμε εδώ. Για να αμβλύνουμε τις ανισότητες. Για να φτιάξουμε ένα μέλλον αξιοκρατίας και ασφάλειας για εμάς και τα παιδιά μας. Για να γίνουμε το παράδειγμά τους. Για να μην στέκεται κανείς μόνος του απέναντι στα στραβά αυτού του κόσμου. Ανεξάρτητα από το φύλο του, το κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό του status. Και θα τα καταφέρουμε αργά ή γρήγορα.