Τι καλύτερο από το να δημιουργήσουμε όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη και να στολίσουμε με αυτά το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας .
Σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε από μόνοι σας τα στολίδια σας με τρία απλά υλικά : «μαγειρική σόδα, κορν φλάουρ και νερό». Για παραλλαγή εάν θέλετε με λίγο κακάο γίνεται χρώμα καφέ. Η συγκεκριμένη ζύμη στην τελική της μορφή μοιάζει με πηλό και στο τέλος δίνει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η υφή της είναι “βελούδινη” και το σημαντικότερο πλάθεται εύκολα σε όποιο σχήμα θέλετε και κάνουν τα στολίδια που θα φτιάξετε να έχουν πορσελάνινη όψη.
Υλικά
1 κούπα μαγειρική σόδα
1/2 κούπα κορν φλάουρ
3/4 της κούπας νερό
( Προαιρετικά λίγο κακό για καφέ χρώμα)
Εκτέλεση
Ανάψτε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Αφαιρέστε μόλις δεν έχει καθόλου υγρά και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Έπειτα ρίξτε λίγο κορν φλάουρ σε ένα μπολ και βάλτε εκεί μέσα τη ζύμη σας. Αφήστε τη σκεπασμένη με μια νωπή πετσέτα για δύο ώρες και μετά αρχίστε να φτιάχνετε τα στολίδια σας.
Ανοίξτε φύλλο πάχους δύο εκατοστά και με κουπάτ που σας αρέσουν φτιάχνετε τα σχέδιά σας, χριστουγεννιάτικα δέντρα, αστέρια ή ότι άλλο φανταστείτε.
Αφήστε τα να στεγνώσουν μια ή δυο μέρες ή βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στο φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα για περίπου 3 με 4 ώρες. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να χάσουν το λευκό τους χρώμα.
Τώρα για το χρώμα και την διακόσμηση χρησιμοποιήστε ότι ονειρεύεστε όπως χρυσόσκονη, διάφορες πετρούλες κ.α