Τσικνοπέμπτη σήμερα και σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε την πρόταση μας για τις καλύτερες μαρινάδες για τα ψητά σας.
Η καλύτερες μαρινάδες για κοτόπουλο , μπριζόλα και παιδάκια με βασικά υλικά το κρεμμύδι και το κρασί που θα μαλακώσουν το κρέας, δίνοντάς του παράλληλα υπέροχο άρωμα και τέλεια γεύση .
Για κοτόπουλο
Υλικά για μαρινάδα περίπου 500 γρ. μπούτι κοτόπουλο:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά γιαούρτι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μπολ και περιχύνουμε το λεμόνι, το κρασί, το λάδι και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να τραβήξει τα αρώματα και να μαλακώσει.
Για χοιρινό κρέας
Υλικά για μαρινάδα περίπου 500 γρ.χοιρινό κρέας λαιμό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, σε μπολ και περιχύνουμε το λεμόνι, το κρασί, το λάδι και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να τραβήξει τα αρώματα και να μαλακώσει.
Για παϊδάκια
Υλικά για μαρινάδα περίπου 1,5 κιλό παϊδάκια
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
½ ποτήρι λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μέλι
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το λευκό, κρασί το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά. Αλείψτε τα παϊδάκια με το μείγμα.