Η περίοδος της Σαρακοστής δεν πρέπει να μας προβληματίζει σε ότι αφορά την διατροφή καθώς στην χώρα μας υπάρχουν πολλές παραδοσιακές νόστιμες κι πολύ εύκολες συνταγές για να ικανοποιήσουν όλα τα γευστικά γούστα, αρκεί να υπάρχουν στο τραπέζι τα κλασικά όπως η ταραμοσαλάτα, χαλβάς και η λαγάνα.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς μια εύκολη, υπέροχη και καθαρά Ελληνική συνταγή που θα σας καταπλήξει.
Μύδια με Γαρίδες αχνιστά
Υλικά
500 γρ ουρές γαρίδες καθαρισμένες
500 γρ ψίχα μύδια
1 Κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωνάρι χωρίς τα φύλλα σέλινο
200 ml λευκό κρασί
1 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Εκτέλεση:
Κόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο και μαζί με μια κουταλιά μέλι τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα καραμελώνουμε. Προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες μαζί με την μουστάρδα και σβήνουμε με το κρασί. Από επάνω ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 3 – 4 λεπτά. Κατόπιν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.