Ελεύθερο Πανεπιστήμιο – Ομιλία του Ποιητή Συγγραφέα Κωνσταντίνου Γεωργάτου για τον Οδυσσέα Ελύτη στην Ιστορική «Βίλλα Δροσίνη».
Σε μία κατάμεστη αίθουσα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αγάπης, στην Ιστορική «Βίλλα Δροσίνη» στην Κηφισιά, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ποιητή Συγγραφέα Κωνσταντίνου Γεωργάτου για τον Οδυσσέα Ελύτη στα πλαίσια του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου Κηφισιάς.
Μια ακόμα ξεχωριστή ομιλία από τον Κωνσταντίνο Γεωργάτο ποιητή και συγγραφέα πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική «Βίλλα Δροσίνη» για τον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη στα πλαίσια του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου Κηφισιάς . Παράλληλα η Μαρία Τυρταίου, καθηγήτρια μουσικής και πιάνου, μελοποίησε και απέδωσε ποιήματα του μεγάλου μας ποιητή..
Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Σκορδίλης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Μανώλης Κουρμαδιάς, ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ενώσεως Αθηνών κ. Θωμάς Σούλος, η π. Πρόεδρος Βιβλιοθηκονόμων κ. Δέσποινα Μέλλου, η Κοινοτική σύμβουλος Κηφισιάς κ. Ράνια Νταλλή, η π. Πρόεδρος Χορωδίας Κηφισιάς 1937 κ. Δέσποινα Βαντάλη, εκπρόσωποι φορέων του πολιτισμού και της τέχνης.
Δυο λόγια για τον Κωνσταντίνο Γεωργάτο Ποιητή Συγγραφέα Μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ποιητικής Ακαδημίας:
«Ο Κωνσταντίνος Γεωργάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έλκει την καταγωγή του από την Κέρκυρα. Από το 1983 και μετά κατοικεί στη περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Είναι Ποιητής, Στοχαστής, Αρθρογράφος και Δοκιμιογράφος. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Γενικό Λύκειο της Νέας Ερυθραίας και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα τον Τουρισμό στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο) των Αθηνών.
Στα Ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε το 2013 στους ΚΗ’ Παγκόσμιους Ποιητικούς Αγώνες των Δελφών όπου απέσπασε Έπαινο από την Π.Ε.Λ (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών). Το 2015 εκδίδει την πρώτη του Ποιητική Συλλογή με τίτλο «Διόρασις» όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών. Τον Απρίλιο του 2016 παρουσιάζονται στα Παλαιά Ανάκτορα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κέρκυρα –σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση-μελοποιημένα ποιήματα του από τον Κερκυραίο συνθέτη Σπύρο Μαυρόπουλο. Τα έργα ερμήνευσε η Μικτή Χορωδία Κέρκυρας όπου έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό και διθυραμβικές κριτικές. Το 2016 εκδίδει την δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο «Η Ημέρα Ογδόη» όπου είναι ένα έργο που περιέχει και τις δύο μεγάλες του αγάπες και κλίσεις: Την Ποίηση και τον στοχασμό.
Το 2016 λαμβάνει τιμητικό Έπαινο από τον Παγκόσμιο Πολιτιστικό Οργανισμό «Club pour l Unesco Αμαρουσίου», για την προσφορά του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό στην Ελλάδα. Το 2016 καλείται από την Ένωση Φιλολόγων να μιλήσει στα παιδιά που αποφοιτούν από την Τρίτη Λυκείου στην περιοχή της Κηφισιάς με σκοπό την πνευματική τους τόνωση και τη μετάδοση υψηλών ιδανικών και στόχων. Το 2017 επιλέγεται τιμητικά να συμμετάσχει σε επιτροπή αξιολόγησης, σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης για παιδιά δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου, με θέμα τον Εθελοντισμό. Το 2017 παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο φιλοσοφικού στοχασμού με τίτλο «Πνεύμα Αυτόρρυτο» όπου επιλέγεται για να διδαχθεί στους μαθητές της Δευτέρας λυκείου στο μάθημα της Φιλοσοφίας.
Ανήκει στους Επιλεγμένους Σύγχρονους Έλληνες Ποιητές που συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση της «Κλασσικής Ανθολογίας της Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης» από την ποιητική Ακαδημία Αθηνών. Έργα του περιλαμβάνονται στη «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ -από το Βυζάντιο έως σήμερα -(Α’ Χρυσό Μετάλλιο Παιδείας). Έχει κάνει ομιλίες και έχει παρουσιάσει έργα άλλων αξιόλογων ποιητών, έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις στην ΕΡΤ open και σε εφημερίδες και έντυπα μέσα ενημέρωσης ,με θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και άλλα και έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες ποίησης. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και σε διαδικτυακούς τόπους ενημέρωσης και πολιτισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ποιητικής Ακαδημίας.»