Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επανάληψη της 2ης περιπατητικής διαδρομής του Δήμου Αμαρουσίου στο Δάσος Συγγρού
Θ. Αμπατζόγλου: «Δίνουμε πρόσβαση στην πολιτιστική κληρονομιά του Αμαρουσίου»
Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρουτης ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα, της Αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ Κατερίνας Βουρλάκη, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 έλαβε χώρα η συνέχεια του Προγράμματος της 2ης περιπατητικής επίσκεψης «Πολιτιστικές Διαδρομές» με την ξενάγηση στο Δάσος Συγγρού.
Το πρόγραμμα των δωρεάν περιπατητικών διαδρομών έχει ξεκινήσει από το προηγούμενο έτος με ξενάγηση σε πολιτιστικούς σταθμούς που έχουν έδρα το κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου. Αποτελεί δε πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου υπό τη διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) και του Προέδρου της Νίκου Πέππα.
Η ιστορία και ο πολιτισμός του Αμαρουσίου αναβίωσαν για άλλη μία φορά μέσα από τα σημεία – σταθμό της περιπατητικής περιήγησης στο Δάσος Συγγρού, όπως της Βίλλας Συγγρού, του Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Ανδρέα, του Μελισσοκομικού Μουσείου, κάτω υπό την ξενάγηση και αφήγηση του Διευθυντή του ΙΓΕ Γεώργιου Μπαλωτή.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου συνεχάρη για το σχεδιασμό των απόλυτα επιτυχημένων Περιπάτων Πολιτισμού τη σύμβουλό του Άννα Βαγιωνάκαι την ΚΕΔΑ για την υλοποίηση, ενώ ενδεικτικά σημείωσε:
«Μέσα από το πρόγραμμα των περιπατητικών διαδρομών αναδεικνύουμε τη σημαντική κληρονομιά της πόλης μας, κάνοντας τον πολιτισμό προσβάσιμο σε όλους. Ως Δημοτική Αρχή χαιρόμαστε για την ανταπόκριση των δημοτών και επισκεπτών στα ιστορικά σημεία του Αμαρουσίου. Απώτερος σκοπός μας να οργανωθούν κι άλλες παρόμοιες περιηγήσεις, όπως «Ο Δρόμος Του Νερού» που θα εμπλουτίσουν περαιτέρω το χάρτη τοποσήμων της πόλης μας και θα δημιουργήσουν νέες εμπειρίες εξωστρέφειας».
Ενδεικτικά σημεία επίσκεψης στο Δάσος Συγγρού
Μελισσοκομικό Μουσείο. Συμπληρώνονται 16 χρόνια από την πρώτη μόνιμη έκθεση Ελληνικών παραδοσιακών κυψελών στο Ι.Γ.Ε. Το κτίριο παλαιότερα λειτουργούσε ως Βουστάσιο.
Ορθόδοξος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέα. Ο μοναδικός Ορθόδοξος ναός γοτθικού ρυθμού στην Ελλάδα με κάποια κοινά σημεία με τον καθολικό ιερό ναό του Αγίου Λουκά στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Βίλλα Συγγρού. Το κτήριο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Ο Βαυαρός αρχιτέκτονας Τσίλερ, σχεδίασε τη Βίλλα Συγγρού για τον Ανδρέα Συγγρό ως εξοχική έπαυλη.
Περιήγηση στο δάσος και ενημέρωση για τα είδη των θάμνων, των δέντρων και της πανίδας.
Κτίριο Βάσου Κριμπά και Υαλόφρακτο Θερμοκήπιο όπου φιλοξενούνται είδη κάκτων από διάφορα σημεία της Γης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε το βιβλίο «Διαχρονικό Μαρούσι» στο οποίο περιγράφεται η διαχρονική φυσιογνωμία της πόλης του Αμαρουσίου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μαρούσι,10 Απριλίου 2022