Δίκτυο 14 μωβ κάδων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς.
Οι εν λόγω κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη προκειμένου οι πολίτες να απορρίπτουν όσα είδη ρουχισμού δεν χρειάζονται και να συνεισφέρουν στην προώθηση μιας φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης.
Το υλικό που συλλέγεται προωθείται σε κέντρα ανακύκλωσης με σκοπό την χρήση από ευπαθείς ομάδες, την επανάχρηση και την ανακύκλωση.
Δείτε αναλυτικά τα σημεία:
Ζηρίνη 24 (Κέντρο Κηφισιάς – Κηφισιά)
Παυσιλύπου 1 (Νέα Κηφισιά – Κηφισιά)
Τατοΐου 29 (Κάτω Κηφισιά – Κηφισιά)
Αχαρνών 80 (Κάτω Κηφισιά – Κηφισιά)
1ης Μαΐου και Μαρίνου Αντύπα (Κάτω Κηφισιά – Κηφισιά)
Γρ. Λαμπράκη 32 (Κάτω Κηφισιά – Κηφισιά)
25ης Μαρτίου 23 (Άνω Κηφισιά – Κηφισιά)
Θ. Δηλιγιάννη 59 (Κεφαλάρι – Κηφισιά)
Διονύσου και Γορτυνίας (Κοκκιναράς – Κηφισιά)
Κώστα Βάρναλη 58 (Νέα Ερυθραία)
Ηλία Βενέζη 5 και Σπύρου Λούη (Νέα Ερυθραία)
Ν. Καζαντζάκη και Ολυμπιονικών (Νέα Ερυθραία)
Ελ. Βενιζέλου 142-144 (Νέα Ερυθραία)
Λ. Θησέως 52-54 (Εκάλη)
Στον Δήμο Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια αυξητική τάση στη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών ένδυσης και υπόδησης, έχοντας συλλέξει πάνω από 250 τόνους με την ανταπόκριση των πολιτών.
Με το πρόγραμμα αυτό μειώνεται ο όγκο απορριμμάτων που καταλήγει στις χωματερές ενώ παράλληλα υπάρχει σημαντικό ανταποδοτικό όφελος προς τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου μέσω προσφοράς τροφίμων και δωροεπιταγών.
«Κοινωνική Ντουλάπα»
Στη Νέα Ερυθραία λειτουργεί επίσης, από τον Οκτώβριο του 2022 και η «κοινωνική ντουλάπα», όπου οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να δώσουν στα ρούχα τους δεύτερη ζωή ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Τα ρούχα αυτά, αντί να γίνουν απορρίμματα, συλλέγονται στην Κοινωνική Ντουλάπα της Νέας Ερυθραίας, πλένονται με απορρυπαντικά Skip και η Fabric Republic τα διαθέτει, καθαρά και ξεδιαλεγμένα, σε ευπαθείς ομάδες ή ιδρύματα του Δήμου Κηφισιάς.
Η «Κοινωνική Ντουλάπα» έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Νέας Ερυθραίας, στη συμβολή των οδών Αναξαγόρα και Αθανασίου Διάκου.
Πρόκειται για μια σύγχρονη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας,(Reduce, Reuse, Recycle) που αποτελεί μία από τις βασικές αρχές για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.