Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής Μελισσίων.
Με τη δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής, της πολιούχου της πόλης των Μελισσίων. Τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Δ.Κ. Μελισσίων ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας γύρω από τον Ναό στην Λ. Δημοκρατίας .
Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά μαζί με πλήθος πιστών συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και συνόδεψε την Περιφορά της Εικόνας συνοδευόμενη από αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και φορείς της πόλης .
Το πρόγραμμα εορτασμού έχει ως εξής:
7:00 π.μ. – Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά κηρύγματος.
7:30 μ.μ. – Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός και λιτάνευση της ιεράς εικόνας.
Δυο λόγια για την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας Ζωοδόχου Πηγής
Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας που το εορτολόγιο περιλαμβάνει αρκετά ονόματα, όπως ο Ζώης, η Ζωή, ο Ζήσης, ο Ζήσιμος και η Πηγή.
Πρόκειται για μία από τις νεώτερες εορτές της ορθοδόξου χριστιανοσύνης, η οποία καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα, ως επέτειος των εγκαινίων του νέου ιερού ναού και του παρεκκλησίου προς τιμήν της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής στο Βαλουκλή ή Μπαλουκλή της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με την παράδοση υπήρχε μία θαυματουργή πηγή έξω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης προς την πύλη της Σηλυβρίας. Το 474 ο βυζαντινός αυτοκράτορας Λέων ο Θραξ ανήγειρε προς τιμή της Παναγίας περικαλλή ναό πλησίον της πηγής, το ιαματικό νερό της οποίας είχε θεραπεύσει πολλούς ασθενείς, κυρίως από αποστήματα, δυσουρίες και αιμορραγίες. Θρυλείται ότι μεταξύ των αποθεραπευθέντων ασθενών ήταν και ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός, ο οποίος έπασχε από δυσουρία, και για να τιμήσει την Παναγία έκτισε την εκεί μονή της Ζωοδόχου Πηγής από τα οικοδομικά υλικά που περίσσευσαν από την ανέγερση της Αγίας Σοφίας.
Τα μετέπειτα χρόνια, τα κτίσματα του ναού και της μονής της Ζωοδόχου Πηγής υπέστησαν μεγάλες φθορές από εχθρικές επιδρομές και σεισμούς. Τις μεγαλύτερες καταστροφές υπέστησαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Το 1833 ο πατριάρχης Κωνστάντιος Α’ πέτυχε να λάβει άδεια ανοικοδομήσεως του ναού από τον σουλτάνο Μαχμούτ Β’. Τα εγκαίνια του νέου ναού έγιναν στις 2 Φεβρουαρίου 1835 από τον πατριάρχη Κωνστάντιο Β’. Τα επόμενα χρόνια, ιδρύθηκαν σε πολλές πόλεις της ορθοδόξου χριστιανοσύνης ναοί αφιερωμένοι στη Ζωοδόχο Πηγή, με πιο γνωστό αυτόν της Αθήνας, που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας.