Το κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού φέτος εκτοξεύεται κατά 20%
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού φέτος εκτοξεύεται κατά 20%. Από 76,53€ έως 109,03 που ήταν πέρσι, στα 89,04€ έως 130,04€ φέτος, μια αύξηση που κυμαίνεται από 16,3 έως 19,3%.
Σήμερα η τιμή των αμνοεριφίων και ανάλογα με τα σημεία πώλησης, ξεκινά από τα 9 ευρώ και πλησιάζει ως τα 17 για το αρνί, ενώ το κατσίκι ξεκινά από τα δέκα και μπορεί να ξεπεράσει και τα 18 ευρώ το κιλό.
Τη μεγαλύτερη ζημιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό κάνουν το λάδι, τα φρούτα και τα λαχανικά. Ενδεικτικά το ελαιόλαδο αυξήθηκε κατά 45,2%, τα μήλα και τομάτες πάνω από 30%, τα πορτοκάλια 27,8% τα κρεμμύδια 22,7%.
Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει τους καταναλωτές να προμηθεύονται τα τρόφιμα μόνο από επίσημα, άρα κι ελεγχόμενα σημεία πώλησης, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου του καταστήματος που επιλέγουν και να βεβαιώνονται ότι το κρέας που θα αγοράσουν είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή σε ψυχόμενες προθήκες που λειτουργούν,