Υγεία: O ΠΟΥ κατατάσσει  τα αλλαντικά στην κατηγορία των καρκινογόνων ουσιών

Υγεία: O ΠΟΥ κατατάσσει  τα αλλαντικά στην κατηγορία των καρκινογόνων ουσιών

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από το 2015 κατατάσσει  τα αλλαντικά στην κατηγορία των καρκινογόνων ουσιών. Μάλιστα υποστηρίζει πως 50 γραμμάρια την ημέρα επεξεργασμένα κρέατα, δηλαδή αλλαντικά όπως το ζαμπόν, μπέικον, σαλάμι αέρος , φάνηκε να αυξάνει τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%.

Υγεία: O ΠΟΥ κατατάσσει  τα αλλαντικά στην κατηγορία των καρκινογόνων ουσιών

Σήμερα πολλές μελέτες έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα αλλαντικά είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Η καθημερινή κατανάλωση έχει συνδεθεί και με άλλες μορφές καρκίνου πλην του ορθοκολικού, όπως του μαστού και του στομάχου, καθώς και με χρόνια προβλήματα στο συκώτι αλλά και με κρίσεις άσθματος.

Υγεία: O ΠΟΥ κατατάσσει  τα αλλαντικά στην κατηγορία των καρκινογόνων ουσιών

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα edisorama.gr , συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο