Σαρακοστιανή συνταγή «Μύδια με Γαρίδες αχνιστά»

Σαρακοστιανή συνταγή «Μύδια με Γαρίδες αχνιστά»

Η περίοδος της Σαρακοστής δεν πρέπει  να μας προβληματίζει σε ότι αφορά την διατροφή καθώς στην χώρα μας υπάρχουν πολλές παραδοσιακές νόστιμες κι πολύ εύκολες συνταγές για να ικανοποιήσουν όλα τα γευστικά γούστα, αρκεί να υπάρχουν στο τραπέζι τα κλασικά όπως η ταραμοσαλάτα, χαλβάς και η λαγάνα.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς  μια εύκολη, υπέροχη και καθαρά Ελληνική συνταγή που θα σας καταπλήξει.

Σαρακοστιανή συνταγή «Μύδια με Γαρίδες αχνιστά»

Μύδια με Γαρίδες αχνιστά

Υλικά

500 γρ  ουρές γαρίδες καθαρισμένες

500 γρ ψίχα μύδια

1 Κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδο

1 κλωνάρι χωρίς τα φύλλα σέλινο

200 ml λευκό κρασί

1 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Αλάτι και πιπέρι

1/2 ματσάκι μαϊντανός

Εκτέλεση:

Κόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο και μαζί με μια κουταλιά μέλι τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα καραμελώνουμε. Προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες μαζί με την μουστάρδα και σβήνουμε με το κρασί. Από επάνω ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 3 – 4 λεπτά. Κατόπιν τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα edisorama.gr , συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο